Welkom bij gilbertthemen.com | Succesvol Gelukkig | High Performance Reset Coaching & Training

Back to Blog

Ontdek de Kracht van een High Performance Mindset

business persoonlijke ontwikkeling

Een positieve mindset is niet meer genoeg!

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Prikkels en afleidingen zijn talrijker dan ooit. Op het nieuws heerst verdeeldheid en wantrouwen. Veel mensen hebben ook angst en onzekerheid voor de toekomst. In deze woelige tijden waarin de technologie (Internet, Social Media, AI) zorgt voor een snelle verandering is een
High Performance Mindset cruciaal om te navigeren, en Succesvol Gelukkig te zijn.

De valkuilen van een positieve mindset in een overweldigende wereld 

Vroeger dacht ik: een positieve mindset, that's it! Succesvol en gelukkig zijn, easy peasy. En ja, een paar jaar geleden was dat misschien nog waar. Maar de wereld is veranderd. Internet, social media, AI... We worden overspoeld met informatie, een constante stroom die echt wel wat doet met onze mentale, emotionele en fysieke gezondheid.

Door de overdaad aan informatie ervaren we de wereld vaak via een vertekend beeld, gevormd door onze eigen interpretatie. En die interpretatie is niet altijd de realiteit. Resultaat? Een ratrace van stress, vermoeidheid, leven naar andermans wensen, dromen en verlangens en geen aandacht voor wat echt belangrijk is. We reageren vaak op het leven, in plaats van ons leven te creëeren.

Mijn persoonlijke ervaring: De High Performance Mindset

Van boekenwurm tot high performance expert

Vroeger was ik een echte boekenwurm. Persoonlijke ontwikkeling was mijn passie, en ik verslond alles wat ik kon vinden over positief denken en succesvol leven. Al die kennis hielp me om te worden wie ik ben: een optimistische en gedreven man. 

Maar toen de wereld begon te veranderen, merkte ik dat ik meer nodig had. De stroom informatie, de druk op sociale media, de constante verandering... het werd allemaal te veel.

Mijn zoektocht naar balans

Ik zocht naar een manier om in balans te blijven, gefocust te blijven op mijn doelen en me niet te laten (af)leiden door de chaos om me heen. Ik zag dat de meeste opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zich vooral richten op het omgaan of helen van emotionele pijn. Er wordt veel gekeken naar je verleden. En de aandacht is vooral gericht op 'fixen wat gebroken is'.  Voor mij is dit niet 'de manier'. En dus was het voor mij echt tijd voor verandering. Dat was het moment dat ik de High Performance Mindset ontdekte. 

De voordelen van een High Performance Mindset

Een High Performance Mindset is meer dan alleen een positieve instelling. Anders dan veel andere methodes, richt de High Performance Reset Methode zich niet op het verleden, niet op het fixen wat er allemaal verkeerd zou zijn aan je. Integendeel, je bent goed zoals je bent. Maar om een echte verandering aan te brengen in die aspecten van je leven waarin je niet (of minder) voldoening voelt, is je Toekomstige Ik (en niet je Huidige Ik) het uitgangspunt. Door je te richten op wie je zou willen zijn (worden) en welke tools en vaardigheden je daarvoor nodig hebt (of moet ontwikkelen), kun je een sterke alignment creëren tussen je huidige zelf en je toekomstige - volledig gelukkige en tevreden - zelf. Het is een proces van bewuste groei en ontwikkeling, waarbij je jezelf uitdaagt om te evolueren naar de beste versie van jezelf, niet alleen op het gebied van mindset, maar ook op het gebied van je relaties, je gezondheid en je business.  

Een High Performance Mindset is een mentale instelling die gericht is op het behalen van optimale prestaties in alle gebieden van het leven voor een langere periode van tijd, in vier verschillende gebieden (Prive, relatie, gezondheid & business) en dit allemaal vanuit alignment

Werkt de High Performance Mindset kun je je afvragen

Brigitta Boon-Günther deelde op LinkedIn haar ervaring met betrekking tot de High Performance Coaching die zij van haar werk heeft mogen volgen. 



Dit allemaal binnen vier sessies van 60 min. Doormiddel van het verschil in mindset aan te geven en te coachen op de High Performance Mindset kon zij in 'no time' het verschil voor zichzelf en voor haar organisatie maken. Ook jij bent maar een beslissing verwijderd van het verkrijgen van je verlangens of wensen en een High Performance Mindset kan daarbij snel helpen.

Een High Performance Mindset heeft de volgende voordelen. Hieronder noem ik er een paar:  

  • Je bent in staat om meer gedaan te krijgen in minder tijd, met minder stress. Je kunt je focus vasthouden, prioriteiten stellen en efficiënt werken. (The Impact of a Growth Mindset on Student Achievement" door Carol Dweck (2007))
  • Je kunt helder denken en gefocust blijven, zelfs onder druk. Je neemt betere beslissingen die leiden tot betere resultaten, tot resultaten die in lijn zijn met wie jij wil zijn en waar je blij van wordt .(How Mindsets Affect Decision Making" door Thomas Gilovich et al. (2002))
  • Je bent in staat om betere relaties op te bouwen en te behouden met collega's, familie en vrienden. Je communiceert helderder, bent meer empathisch, assertief en respectvol (The Power of Positive Relationships" door Barbara Fredrickson (2009))
  • Je leeft een leven dat betekenisvol is voor jou, en je bent trots op wat je bereikt. Je hebt een positieve levenshouding, je bent veerkrachtig in het omgaan met tegenslagen, en je ervaart meer voldoening in je werk en je privéleven (The Happiness Project" door Gretchen Rubin (2010)).

Een High Performance Mindset is niet iets dat je van de ene op de andere dag ontwikkelt. Het vereist inspanning, toewijding en discipline. Maar de voordelen zijn enorm. Als je bereid bent om te investeren in jezelf, kun je met een High Performance Mindset je doelen bereiken en een gelukkiger en succesvoller leven leiden.

Ben je klaar voor de next level?

Wil jij opgewassen zijn tegen de veranderingen die nu gaande zijn en die nog komen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we jouw persoonlijke situatie (voor jouw persoonlijk, je bedrijf of organisatie) bespreken en vervolgens bepalen of je er klaar voor bent om concrete stappen te zetten naar een Succesvol Gelukkig leven via een High Performance Mindset, zodat je het verschil kunt gaan maken in je leven, je business en/of je relatie. Bereid je voor op een leven vol voldoening, motivatie, flow en nog meer succes!  

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan door het aanvraagformulier in te vullen en een afspraak in te plannen, klik hier!

Ben je meer geïnteresserd in tools om je hierbij te helpen?
Bekijk hieronder onze RESET Meditations App om je reis naar een Succesvol Gelukkig bestaan te beginnen.

RESET Meditations

Dé meditatie & zelfhypnose app die je leven gegarandeerd positief verandert!

Dit is wat je krijgt:

  • Toegang tot de RESET Meditation App en website
  • Tools toegespitst op jouw wensen en doelen 
  • 1.2.3. RESET Meditation Recepten (om jezelf te RESETTEN)
  • Meditaties en muziek 
  • Binaural Beats (deep healing music)
  • Meditaties, zelfhypnoses, affirmaties, voor ieder moment
    (Variërend van 3 min tot 60 minuten)
  • Maandelijkse nieuwe meditaties, visualisaties en muziek!
  • Krachtige PowerSongs en Spoken Words die je inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen.
  • Luisterboeken:
    - Pluk de dag! De Kracht van Loslaten - Gilbert Themen
    - The Power Of The Subconscious Mind - Joseph Murphy
  • 'The RESET' Morning Rituals Training (normale prijs: € 197,-)

Klik op de oranje knop voor meer informatie.

Ja, dat wil ik!