Welkom bij gilbertthemen.com | Succesvol Gelukkig | High Performance Reset Coaching & Training

Back to Blog

Succesvol, maar toch niet helemaal gelukkig?

business persoonlijke ontwikkeling

Steve Jobs, Cristiano Ronaldo, Elon Musk, George Michael, Michael Jackson, Robin Williams, Marilyn Monroe, en Prinses Diana: allemaal totaal verschillende mensen, maar wat hebben zij met elkaar gemeen? Ze zijn of waren succesvol, maar hebben openlijk toegegeven dat ze niet echt gelukkig waren of zijn, ondanks hun succes. Opmerkelijk, toch?

Succesvol ongelukkig, hoe kan dat?

Maar al te vaak zie ik ze. Op social media, of in real life. Succesvolle mensen die naar de buitenwereld toe alles op orde lijken te hebben, maar die in werkelijkheid niet zo gelukkig zijn als ze zouden willen. Succesvol zijn betekent in veel gevallen niet automatisch dat jij je daardoor ook echt gelukkig voelt, dat je de voldoening uit je leven haalt waar je diep vanbinnen naar verlangt. Je ziet regelmatig dat deze mensen op enig moment stagneren, zich rusteloos voelen, "meer willen dan dit". 

Waarom zijn ze niet tevreden met wat ze hebben? Waarom willen zij dan toch iets anders, "nog meer", terwijl ze al zoveel meer hebben dat heel veel andere mensen lijken te hebben? Vaak is dit het resultaat van "misalignment". Een mooi woord, wat zoveel betekent als dat de desbetreffende persoon niet in lijn is met - of anders gezegd: in verbinding staat met - zijn eigen waarden, overtuigingen en doelen.

Succesvol ongelukkig: de gevolgen

Met andere woorden: ze doen iets, maar datgene wat ze doen, is niet (helemaal) in lijn met wat ze echt belangrijk vinden, waar ze in geloven, en waar ze diep vanbinnen behoefte aan hebben. Als je het zo bekijkt, is het eigenlijk niet meer dan logisch dat wanneer je geen of onvoldoende voldoening hebt in je leven, dit uiteindelijk zal leiden tot ontevredenheid, stress en een gebrek aan richting, zowel in je bedrijf als in je privéleven. Als je niet in lijn bent met je eigen waarden en doelen, en er op dat vlak dus een disbalans is, zul je constant het gevoel hebben dat er iets ontbreekt en dat je niet op de juiste weg bent naar succes en geluk.

Juist omdat je niettemin financieel succesvol bent, lijkt er echter niet direct een reden te zijn om dit gevoel van ongenoegen aan te pakken: er is geen urgente noodzaak voor, zou je op het eerste gezicht denken, en dat maakt dat je (te lang) doorgaat met het leven van dit ogenschijnlijk succesvolle leven, terwijl er van binnen echter steeds meer begint te knagen. Dit kan ten koste gaan van je gezondheid, alleen al omdat je het onbestemde gevoel van ongenoegen misschien wel op andere manieren zal proberen te compenseren. 

Herken je dit? Weet dan dat je zeker niet de enige bent. 

De eerste stap naar Succesvol Gelukkig

Maar hoe stap je nou uit die vicieuze cirkel waar je in terecht bent gekomen? De eerste stap heb je al genomen door dit blog te lezen, waardoor je je nu waarschijnlijk echt bewust bent geworden van jouw misalignment.  Je huidige focus is waarschijnlijk gericht op wie je nu bent en niet op wie je in de toekomst graag zou willen zijn. Je richt je op je dagelijkse beslommeringen en 'to do's' in plaats van op het plan dat je al zo lang hebt maar waar je niks mee doet, je geeft je partner niet de aandacht die je zou willen wegens de deadline van morgen, je drinkt liever 's avonds een wijntje om te ontspannen dan dat je ook nog moet gaan sporten. 

De volgende stap is nu dan ook: helderheid. Helderheid in het creëren van een duidelijke toekomstvisie ('future focus') voor jezelf en voor je business, relaties en gezondheid. Door helderheid te creëren, kun je de juiste beslissingen nemen, gefocust blijven en in lijn handelen met waar je echt naartoe wil met met jezelf, je relatie, je business of je gezondheid. Of waar je op al deze vlakken naartoe wil. Door je te richten op wie je zou willen zijn (worden) en welke tools en vaardigheden je daarvoor nodig hebt (of moet ontwikkelen), kun je een sterke alignment creëren tussen je huidige zelf en je toekomstige - volledig gelukkige en tevreden - zelf. Het is een proces van bewuste groei en ontwikkeling, waarbij je jezelf uitdaagt om te evolueren naar de beste versie van jezelf, zowel persoonlijk als zakelijk.

Wil je weten hoe je vanuit alignment kunt leven?

Wil jij jouw vicieuze cirkel doorbreken? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we jouw persoonlijke situatie bespreken en vervolgens bepalen of je er klaar voor bent om concrete stappen te zetten naar hoe je meer vanuit alignment kunt gaan leven en het verschil kunt gaan maken in je leven, je business en/of je relatie. Bereid je voor op een leven vol voldoening, motivatie, flow en nog meer succes!  

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan door het aanvraagformulier in te vullen en een afspraak in te plannen, klik hier!

Ben je meer geïnteresseerd in tools om je hierbij te helpen?
Bekijk hieronder onze RESET Meditations App om je reis naar een Succesvol Gelukkig bestaan te beginnen.

RESET Meditations

Dé meditatie & zelfhypnose app die je leven gegarandeerd positief verandert!

Dit is wat je krijgt:

  • Toegang tot de RESET Meditation App en website
  • Tools toegespitst op jouw wensen en doelen 
  • 1.2.3. RESET Meditation Recepten (om jezelf te RESETTEN)
  • Meditaties en muziek 
  • Binaural Beats (deep healing music)
  • Meditaties, zelfhypnoses, affirmaties, voor ieder moment
    (Variërend van 3 min tot 60 minuten)
  • Maandelijkse nieuwe meditaties, visualisaties en muziek!
  • Krachtige PowerSongs en Spoken Words die je inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen.
  • Luisterboeken:
    - Pluk de dag! De Kracht van Loslaten - Gilbert Themen
    - The Power Of The Subconscious Mind - Joseph Murphy
  • 'The RESET' Morning Rituals Training (normale prijs: € 197,-)

Klik op de oranje knop voor meer informatie.

Ja, dat wil ik!