Gilbert Themen is een gecertificeerde High Performance Coach & gecertificeerd door de #1 High Performance Coach in de wereld Brendon Burchard

Back to Blog

Passie: waarom belangrijk? #5

1. the reset weekly

Men heeft vaak vragen over het onderwerp: Passie. In deze video geef ik antwoord op de vraag: Waarom passie zo belangrijk is.


In deze video heb ik het over:
Wist je dat heel veel mensen passieloos door het leven gaan? Maar 12% van de Nederlanders is gepassioneerd met zijn werk bezig. Het overgrote deel van de Nederlanders gaat dus dagelijks naar het werk zonder dat ze er echt plezier aan beleven. Best een schokkend aantal toch? 

Deze cijfers verzin ik natuurlijk niet zelf, maar die blijken uit een onderzoek van Arnold Bakker, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit.

In mijn eigen coachingspraktijk en vooral in bedrijfstrainingen zie ik helaas dat de cijfers van het onderzoek kloppen. Mensen zijn niet alleen de passie in hun werk vaak kwijtgeraakt, maar, erger nog, ook op andere gebieden zoals: in hun gezin, relaties en ook in hun liefdesleven.

Regelmatig krijg ik dan vragen zoals: Hoe krijg ik meer passie in mijn leven, of in mijn relatie? Maar vaak ook: Hoe kom ik achter mijn passie, als ik die geen eens heb of ooit heb gehad of gevoeld?

Maar wat is passie eigenlijk, en wat  bedoel Ik hiermee? Als ik het over passie heb, dan bedoel ik daarmee dat je het VUUR vindt in wat je ook doet. 

Ik heb het dus niet perse over je passie vinden om daarmee je brood te verdienen. Het gaat er ook niet om dat je van je hobby je werk maakt.  Waar het wel om gaat, is dat je connectie leert maken met je diepste verlangen en deze niet ontkent. 

Passie is belangrijk, want het zorgt voor vuur in je leven. Passie zorgt voor bezieling en het draagt bij aan voldoening.

Je hebt maar 1 leven.... maak daar een passievol leven van, want alleen dan zal je echt plezier en voldoening kunnen voelen. Daarmee maak je niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen, gelukkiger. Het is dus eigenlijk jouw plicht om erachter te komen wat jouw passie is, of te leven naar jouw passie. Als je geen passie hebt of je kan niet meer bij dat vuurtje komen, maak het dan jouw passie om jouw passie te vinden.

Enjoy the video...


Beluister de podcast (Audio):



Beluister de podcast op jouw eigen gewenste platform, zoals Spotify:
LINK: https://anchor.fm/theresetpodcast

Heb je het boek: Pluk de Dag! De Kracht van Loslaten al gelezen? Nee!
Als je mijn video's (blogs) interessant vindt en je wilt het proces van loslaten leren, kan dit via mijn boek. Klik op deze link voor meer informatie en/of de reviews wil lezen, klik hier nu!

Laat je inspireren door Gilbert zijn zelfgeschreven, uitgevoerde en geproduceerde RESET liedjes via de voor jou bekende portals,
Klik op de volgende link: https://www.gilbertthemen.com/TheArtist

Quotes om te delen op Social Media:


RESET Meditations

Dé meditatie & zelfhypnose app die je leven gegarandeerd positief verandert!

Dit is wat je krijgt:

  • Toegang tot de RESET Meditation App en website
  • Tools toegespitst op jouw wensen en doelen 
  • 1.2.3. RESET Meditation Recepten (om jezelf te RESETTEN)
  • Meditaties en muziek 
  • Binaural Beats (deep healing music)
  • Meditaties, zelfhypnoses, affirmaties, voor ieder moment
    (Variërend van 3 min tot 60 minuten)
  • Maandelijkse nieuwe meditaties, visualisaties en muziek!
  • Krachtige PowerSongs en Spoken Words die je inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen.
  • Luisterboeken:
    - Pluk de dag! De Kracht van Loslaten - Gilbert Themen
    - The Power Of The Subconscious Mind - Joseph Murphy
  • 'The RESET' Morning Rituals Training (normale prijs: € 197,-)

Klik op de oranje knop voor meer informatie.

Ja, dat wil ik!