Welkom bij gilbertthemen.com | Succesvol Gelukkig | High Performance Reset Coaching & Training

Back to Blog
Hoe worden jouw goede voornemens een succes?

Hoe worden jouw goede voornemens een succes?

doelen the reset blog

Van goede voornemens naar succes...

Goede voornemens

Iedereen kent het wel. Je hebt goede voornemens, meestal rond Oud en Nieuw en na verloop van tijd moet je, jammer genoeg, vaststellen dat er niet veel terecht gekomen is van jouw goede voornemens. Je bent niet gestopt met roken, je bent alweer af van het dieet wat je gestart was of je gaat al niet meer volgens je beoogde schema hardlopen. En niet alleen rond de jaarwisseling, maar het hele jaar door, starten we aan nieuwe uitdagingen en stellen we nieuwe doelen, waar na verloop van tijd dan niet veel meer van terecht komt.

Hoe komt dat nou? Waar ligt dit aan? Waarom lukt het niet om het goede voornemen vol te houden? Het antwoord klinkt eenvoudig: Focus!

In deze blog leg ik uit hoe je jouw focus kunt vinden en hoe je daarmee jouw goede voornemens kunt realiseren en behouden en dus jouw oude gewoontes kunt veranderen.


Veranderen van gewoonten: hoe lang duurt het?

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek van de University of College London duurt het creëren van een gewoonte tussen de 18 en 254 dagen.Uit het onderzoek blijkt dat het gemiddeld 66 dagen duurt voordat je een nieuwe gewoonte kan veranderen of, beter gezegd, kan automatiseren. De duur hangt sterk af van de gewoonte die je wilt veranderen, de persoon in kwestie en de afleidingen die op de loer liggen en hoe je hiermee omgaat. Denk aan social media: hoe vaak raken we niet afgeleid? En moeten we weer opnieuw beginnen met focussen op waar we mee bezig waren. 

In mijn coaching praktijk zie ik veel mensen die moeite hebben om nieuwe gewoontes aan te leren. Je wil graag veranderen en dingen anders zien of anders doen. Om dit te bereiken, zal er niet alleen een doel of voornemen gesteld moeten worden, maar is het vinden en behouden van de “juiste” focus essentieel. Want wanneer je hetzelfde blijft doen, zal je steeds dezelfde uitkomst houden.

Om je goed te voelen, is het belangrijk dat je jouw doel behaalt. Want anders kan je een gevoel van falen, frustratie of teleurstelling krijgen. Ik weet uit eigen ervaring hoe frustrerend dat kan zijn, maar wees gerust.. er is hoop!

Waarom mensen hun goede voornemens niet volhouden

De oorzaak, dat veel mensen hun goede voornemen(s) niet kunnen volhouden en dus ook de gewenste doelen niet behalen, zit ‘m niet in het ontbreken of het niet kennen van de juiste vaardigheden. Het zit ‘m vaak in het ontbreken van de juiste focus. En voor die focus heb je genoeg motivatie nodig en die motivatie bestaat meestal uit twee fundamentele principes, zodat je jouw doel kunt behalen, te weten:

  • verlangen en/of
  • noodzaak

Verlangen

Het behalen van een gewenst doel begint vaak bij een verlangen. Denk aan het verlangen om af te vallen, te stoppen met roken, een marathon te lopen of een geduldigere ouder (collega, wederhelft etc.) te zijn. Verlangen betekent: “Een (heftig emotionele) behoefte”. Bij dat verlangen horen ook beelden, overtuigingen en emoties. Je bewust zijn van deze beelden, overtuigingen en emoties is belangrijk. Bijvoorbeeld bij afvallen: hoe zie ik er dan uit, wat vind ik daarvan en hoe voel ik me daarbij? Verlangen is meestal het startpunt van het goede voornemen, maar vaak niet voldoende om een nieuwe gewoonte voor langere periode vast te houden of te automatiseren. Wanneer verlangen afneemt of verwatert, is het belangrijk dat er een mate van het volgende principe aanwezig is, namelijk: noodzaak!


Noodzaak

Noodzaak betekent: onmisbaar, vereist, essentieel en nodig. De noodzaak vinden voor het gestelde doel is eveneens onmisbaar voor het behalen van doelen. Die noodzaak zorgt ervoor dat we het grote geheel niet uit het oog verliezen. Door het voelen van de emoties die bij de door jou geformuleerde noodzaak bij jou naar boven komen, kun je zorgen dat jij in beweging blijft, ook als het verlangen op een bepaald moment afneemt of verwatert. Het in contact staan met jouw noodzaak kan jou helpen om gefocust te blijven op jouw einddoel.

Kortom: Jouw focus vind je door je bewust te zijn van jouw verlangen en/of noodzaak. Door (emotie) connectie te blijven maken met jouw verlangen en/of noodzaak, blijf je focus behouden op het doel dat je voor ogen hebt.


Een 4-stappenplan voor het terugvinden van jouw focus

Volg het volgende stappenplan om jouw focus (terug) te vinden en krachtgevende gewoonten aan te leren om jouw doel te bereiken.

Stap 1:
Stel jezelf de vraag:  Wat is/ was je goede voornemen en waarom is/ was dit belangrijk?

Stap 2:

Verplaats jezelf naar het moment dat je tot het voornemen kwam (visualiseer het)

Stap 3:
Visualiseer hoe het verlangen en/of de noodzaak voelt. Voel de euforie die het behalen van jouw doel met zich mee brengt (of de pijn die jij wilt voorkomen) en maak opnieuw (emotie) connectie met jouw doel. Voel die emotie door je hele lichaam tijdens deze visualisatie.

Stap 4:
Herpak jezelf en kom in actie, nu dat je weet waarom het zo belangrijk voor je is/ was.


Hulp nodig?

Mocht je moeite hebben met het behalen van jouw doelen, dan biedt ’The RESET’ aanpak jou de hulp die jij nodig hebt. Wacht niet langer, klik hier!


Tot slot

Bekijk ook voor jezelf wat het niet behalen van jouw doel jou kost. Veel voornemens komen voort uit de wens je meer voldaan, meer energiek en/ of zelfverzekerd te willen voelen. De voornemens, zoals bijvoorbeeld afvallen, stoppen met roken en/of hardlopen, zijn slechts een stap naar een groter geheel waar de fundamenten zoals verlangen en noodzaak de emotionele motoren zijn om het gewenste resultaat te behalen.


Jouw reactie

Wat is het eerste dat er in jouw opkomt nu dat je dit hebt gelezen? Laat jouw reactie, vraag of opmerking achter in onze RESET Meditations App Community. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden door te kiezen voor de FREEMIUM optie wanneer je op de volgende link klikt, klik hier!

 

 

 

 

RESET Meditations

Dé meditatie & zelfhypnose app die je leven gegarandeerd positief verandert!

Dit is wat je krijgt:

  • Toegang tot de RESET Meditation App en website
  • Tools toegespitst op jouw wensen en doelen 
  • 1.2.3. RESET Meditation Recepten (om jezelf te RESETTEN)
  • Meditaties en muziek 
  • Binaural Beats (deep healing music)
  • Meditaties, zelfhypnoses, affirmaties, voor ieder moment
    (Variërend van 3 min tot 60 minuten)
  • Maandelijkse nieuwe meditaties, visualisaties en muziek!
  • Krachtige PowerSongs en Spoken Words die je inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen.
  • Luisterboeken:
    - Pluk de dag! De Kracht van Loslaten - Gilbert Themen
    - The Power Of The Subconscious Mind - Joseph Murphy
  • 'The RESET' Morning Rituals Training (normale prijs: € 197,-)

Klik op de oranje knop voor meer informatie.

Ja, dat wil ik!