Welkom bij gilbertthemen.com | Succesvol Gelukkig | High Performance Reset Coaching & Training

Back to Blog

Eenzaamheid oplossen: hoe doe je dat?

the reset blog


Voel jij je in deze tijd – meer dan anders - eenzaam?
Mis je de mensen om je heen?
Mis je jouw vrienden, familie, je collega’s?

Of voelde jij je ook al eenzaam wanneer je onder mensen was?
Bottom line: Je voelt je eenzaam en je wilt van die eenzaamheid af.
In dit artikel leer je waarom jij je eenzaam voelt, wat eenzaamheid werkelijk is en wat je zou kunnen doen om je eenzaamheid te verminderen. Lees verder….

Gisteren ontving ik op Facebook een berichtje van iemand die aangaf zich eenzaam te voelen in deze crisistijd. En dat zij zich minder in contact met zichzelf voelde. Ze dacht zelf dat dit komt omdat ze zich te veel op de huidige Corona angst richt en vooral in haar hoofd zit. Dat zij echt last heeft van de negatieve verhalen in het nieuws en de berichten op social media. Daardoor had ze last van hoofdpijn, wat weer de angst aanwakkerde voor Corona. Het vervelende is dat zij het nieuws wel in de gaten moet houden in verband met haar werk.

Ik zag ook een bericht van een man die in het buitenland zit terwijl de rest van de familie in Nederland is. Hij gaf aan zich erg alleen te voelen en de afleiding en de contacten thuis enorm te missen. Skypen en bellen is een oplossing, maar niet de oplossing voor hem. Hij heeft echt persoonlijke contact nodig.

Herkenbaar? Wat heeft dit met eenzaamheid te maken, kun je denken?
Nou, meer dan je denkt of op het eerste gezicht kunt zien…

Wat eenzaamheid werkelijk is

Wat is eenzaamheid volgens de algemene norm? Eenzaamheid is het gevoel alleen te zijn, geïsoleerd te zijn van ‘de anderen’.

Let goed op wat er staat: het gevoel alleen te zijn.

De vraag is: wat zorgt voor dit gevoel? Als jij je ervan bewust wordt wat dit gevoel veroorzaakt, kun je er wat aan doen. En kun je wat aan de eenzaamheid doen. Goed nieuws toch?

Je zou denken dat de oplossing voor eenzaamheid heel simpel is: ga je onder de mensen begeven, al dan niet online, en je eenzaamheid zal verdwijnen. Zo simpel is het helaas niet: er zijn namelijk genoeg mensen die zich ook eenzaam voelen, juist wanneer ze zich onder de mensen bevinden! Verjaardagfeestjes, gaan feesten of samen iets ondernemen. Het kan wel voor even helpen, maar het is meestal alleen maar een kortetermijnoplossing. Wat je je zou moeten realiseren, is dat het oplossen van eenzaamheid niet buiten jezelf ligt, maar binnen in jezelf. De eenzaamheid oplossen door het (enkel en alleen) buiten jezelf te zoeken, is een geweldige strategie om niet naar binnen te hoeven gaan en aan onszelf te werken. Niet voor niks “vluchten” veel mensen in uitgaan, socializen en feesten!

Maar als wij de oplossing voor eenzaamheid binnen onszelf moeten zoeken, hoe werkt dit dan? Wat moet ik doen, en waar moet ik op letten?

Zelfliefde

De oplossing is: zelfliefde. Maar wat is dat eigenlijk? Om dat te begrijpen is het gemakkelijker om uit te leggen wat een gebrek aan zelfliefde inhoudt en hoe je dit herkent.
Want eenzaamheid is feitelijk vaak een gebrek aan zelfliefde:

  • Eenzaamheid wordt bevorderd als je constant in je hoofd zit (verleden en toekomst) in plaats van het NU;

  • Eenzaamheid wordt ook bevorderd als je wel in het NU zit maar er niet van kunt genieten, het NU niet waardeert en/of niet accepteert;

  • Het is een gebrek aan echt begrijpen ‘wie’ en ‘wat’ je bent en de balans hiertussen.
    Om minder eenzaam te zijn, zul je moeten gaan begrijpen wie je bent (je kernwaarden, je overtuigingen, wat en waarom je doet wat je doet) en wat je bent (energie, bewustzijn, liefde, de waarnemer);

  • Eenzaamheid is in feite een disconnectie met jouw 'hogere' zelf. Dus: je leeft niet of niet voldoende vanuit zelfliefde, je leeft te veel vanuit angst en buiten jezelf.


Vraag je ook eens af: als jij niet of nauwelijks in contact staat met jezelf, hoe kun je dan volledig in contact staan met anderen?

En nu je dit weet?

Geen paniek als het je op het eerste gezicht lastig lijkt om het contact met jezelf te hervinden. Wil je hiermee aan de slag? Om mijn steentje bij te dragen in deze roerige tijden, organiseer ik tegen een aanzienlijk gereduceerd bedrag een 6 weekse ‘LIVE’ online coaching, waarin ik er samen met jou aan zal werken om te werken aan zelfliefde en de komende tijd nuttig te besteden vanuit de principes van mijn boek “Pluk de dag, de Kracht van Loslaten.”  Wees snel om jouw plaats te verzekeren...

Heb je interesse?
Voor meer informatie over de 6 weekse ‘LIVE’ online coaching:
De Kracht van Loslaten, Klik hier!


Doe hier je voordeel mee!

Gilbert

RESET Meditations

Dé meditatie & zelfhypnose app die je leven gegarandeerd positief verandert!

Dit is wat je krijgt:

  • Toegang tot de RESET Meditation App en website
  • Tools toegespitst op jouw wensen en doelen 
  • 1.2.3. RESET Meditation Recepten (om jezelf te RESETTEN)
  • Meditaties en muziek 
  • Binaural Beats (deep healing music)
  • Meditaties, zelfhypnoses, affirmaties, voor ieder moment
    (Variërend van 3 min tot 60 minuten)
  • Maandelijkse nieuwe meditaties, visualisaties en muziek!
  • Krachtige PowerSongs en Spoken Words die je inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen.
  • Luisterboeken:
    - Pluk de dag! De Kracht van Loslaten - Gilbert Themen
    - The Power Of The Subconscious Mind - Joseph Murphy
  • 'The RESET' Morning Rituals Training (normale prijs: € 197,-)

Klik op de oranje knop voor meer informatie.

Ja, dat wil ik!